Castlebay veerboten

Castlebay passagiers- en auto veerdiensten

Castlebay passagier en auto ferry ticketprijzen, dienstregelingen, ticket-reserveringen en informatie voor veerboten varen naar Oban en de Hebriden eilanden van Castlebay.

Vergelijk alle beschikbare Castlebay ferry ticketprijzen in real time en boek de goedkoopste beschikbare Castlebay auto en passagiers veerboot tickets zeilen en naar Castlebay, Oban en de Hebriden eilanden met Caledonian Mac Brayne (Calmac) veerboten veerboten online met onmiddellijke bevestiging.

Vergelijken, boek en betaal minder voor Castlebay ferry tickets op www.ferryto.nl
GoogleCustom Search 
 

Castlebay Ferry
Ticket prijzen & reserveringen


Boek Castlebay Ferry Tickets
ferry ticketprijs met Caledonian Mac Brayne (Calmac) veerboten voor ferry's varen van Castlebay naar Oban en de Hebriden eilanden online vooraf om te genieten van de goedkoopste beschikbaar.

De prijs die u ziet is de prijs die u betaalt . Er zijn geen verborgen extra's of verrassingen zoals toegevoegde brandstoftoeslagen of boekingsvergoedingen en we rekenen geen u niets extra voor het betalen met een Visa Electron kaart.De prijs die wij u voor uw geselecteerde Castlebay passagier of auto ferry ticket citeren, aan boord accommodatie en voertuig type is alle u zal betalen, en dat is een belofte.

Verkrijgen van een Castlebay ferry ticketprijs en boeken van uw veerboot-ticket veilig online gebruik het real-time veerboot boekingsformulier aan de linkerkant.Ook bent u in staat om toe te voegen een Hotel op uw bestemming, of ergens anders, op uw ferry-ticket bij het voltooien van uw reservering ferry ticket.

 

Meer over Castlebay

Castlebay is de hoofdstad van het dorp van Barraa in de Buiten-Hebriden van Schotland.Het is gelegen aan de zuidkust van het eiland, en kijkt uit over een baai in de Atlantische Oceaan gedomineerd door Kisimul Castle.

Het dorp is thuis aan de belangrijkste Calmac ferry terminal en de hub transport is geweest voor meer dan een centuryl.Stoom veerboten bekend waren om te reizen tussen Castlebay en Oban in de late jaren 1800, zij het met beruchte reizende voorwaarden.

In de jaren tachtig, werd een roll-on-roll-off auto ferryterminal tot slot gebouwd in Castlebay, waardoor veel grotere veerboten te komen op Barra.Tussen 1989 en 1998 reisde de MV Lord of the Isles dagelijks tussen Oban, Castlebay en Lochboisdale op het eiland van South Uist, soms stoppen op het eiland Mull.In 1998 vervangen de MV Clansman de MV Lord van de eilanden op de Oban-Castlebay-Lochboisdale uitvoeren.

Alle veerboten en naar Castlebay worden geëxploiteerd door Caledonian Mac Brayne (Calmac) veerboten.

Kasteel Bay jachthaven en Ferry haven

Castlebay was eens een bloeiende haven van haring in de 19e eeuw, met maximaal 400 boten in de haven en genezen en verpakking fabrieken aan wal.Tegenwoordig komt het belangrijkste zeeverkeer op de poort van de CalMac veerboten van Mallaig, Lochboisdale en Oban.

Zoals de naam suggereert, heeft Castlebay een kasteel in de baai, de middeleeuwse islet-vesting van Kisimul Castle, dat is de voorouderlijke huis van de Clan MacNeil.Het is open voor het publiek en toegankelijk door een kleine veerboot die van de slipway onderaan Main Street loopt.

Het verhaal van Castlebay is diep verweven met het verhaal van de de Clan MacNeil en van Kisimul Castle, het kasteel in de baai waarna Castlebay zijn naam dankt.Barra werd toegekend aan de Clan MacNeil door Alexander, heer van de eilanden, in 1427.De clan gehouden op het jarenlang 411, ondanks de intermitterende inspanningen van hun buren, totdat Roderick MacNeil liep uit geld in 1838 en Barra aan kolonel John Gordon van Cluny verkocht.In 1851 Gordon brutaal uitgeschakeld veel van het eiland van de bewoners (iets wat hij deed ook in andere delen van de westelijke eilanden) ruimte te maken voor schapen.

Kolonel Gordon stierf in 1856, niet sterk gemist of mourned door de eilandbewoners die bleef.De volgende get-rich-quick-regeling hadden liever meer voordelen voor de lokale bevolking, en vanaf 1869 Castlebay werd het centrum van een visserij-industrie die snel zag 400 kleine vissersboten gebaseerd hier, samen met de bijbehorende strippen, genezen en voorzieningen te beschermen.

Maar terwijl dit verhaal een resonantie met vele anderen over de hooglanden en eilanden van Schotland heeft, het heeft een meer positieve uitgang.In 1937 bezocht de Amerikaanse architect Robert MacNeil, die had erkend als de 45e Clan leider van de MacNeils, op het eiland Barra spoedig na de opening van de landingsbaan.Hij kocht het merendeel van het landgoed van de Barra verloren in 1838.

In 2000 de huidige laird, Iain MacNeil, het gerestaureerde Kisimul Castle aan Historic Scotland verhuurd voor 1000 jaar voor een huur van een fles whisky en £1 een jaar.En in 2003 begon hij een proces dat tot publieke eigendom van het hele eiland, zonder kosten leiden zal.

1894 Waren er drie stoomboten had een week koppelen Castlebay met Oban, en de Castlebay Hotel is geopend.De kerk van Schotland, dat werd gebouwd met uitzicht op de haven op deze overwegend katholieke eiland in 1892 niet gedijen: het gebouw blijft vandaag, maar is niet meer gebruikte.De katholieke kerk van onze Lieve Vrouwe ster van de zee, gebouwd in 1889, heeft verging het beter.

Een keerpunt in de Castlebay fortunes kwam met het filmen hier van Compton Mackenzie van Whisky Galore in 1949.De gebeurtenissen achter het verhaal waren gebaseerd op nabijgelegen Eriskay, maar de Britse filmindustrie versie Barra op de kaart gezet.Het hield ook de Castlebay Hotel volledig bezet gedurende het filmen.

Castlebay vandaag heeft twee hotels en een aantal pensions en B & Bs, plus een aantal winkels, een bank, een benzinestation en een ziekenhuis.En sinds 1992 Castlebay Middelbare School heeft volledige middelbare school voorzieningen.Tot dan Barra leerlingen moest studeren voor Highers boord in Stornoway en naar school er.Naar de westkant van het dorp is Dualchas, de uitstekende Barra Heritage Centre.

 


Beste beschikbare Castlebay ferry ticket Prijsgarantie

Beste Castlebay Ferry Ticket Prijsgarantie

Beste Prijsgarantie -Wij bieden u altijd onze laagste beschikbare Caledonian Mac Brayne (Calmac) veerboten passagiersschepen en veerboten ticketprijs en naar Castlebay.Er zijn geen verborgen extra's of verrassingen zoals toegevoegde brandstoftoeslagen of kosten en we ook boeken wij rekenen geen u niets extra voor het betalen met een Visa Electron kaart.De prijs die wij voor uw geselecteerde Castlebay ferry ticket citeren, aan boord accommodatie en voertuig type is alle u zal betalen, en dat is een belofte!

In het onwaarschijnlijke geval dat vinden u hetzelfde alle inclusieve Castlebay ferry ticket goedkoper in de brochure van elke andere touroperator die wij beloven dat wij onze best doen zullen om verslaan dat de prijs of bieden u de keuze uit een restitutie aanvragen.Te boeken Castlebay ferry auto en passagier tickets gelieve Klik hier

 

Klik hier om contact op de Castlebay Ferries customer care team op ferryto.nl

Klant zorg, televerkoop & contact met ons op 

Op FerryTO.nl u kunt verkrijgen live Castlebay ferry ticketprijzen, beschikbaarheid en boek auto en passagier ferry tickets en naar Castlebay op onze laagste beschikbare ticketprijs.

Ferryto.nl is onderdeel van's werelds grootste online ferry ticket distributienetwerk de mogelijkheid om te boeken meer dan 80 grote Europese veerdiensten met inbegrip van Castlebay en tot meer dan 1.200 andere veerboot routes in heel het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Ierland, Holland, Oost-Europa, de Middellandse Zee, de Oostzee en Noord-Afrika.

Voor meer informatie, antwoorden op veelgestelde vragen of om contact met ons rechtstreeks gelieve Klik hier